02.01.2024

Teatterin ohjelmiston kokoaminen on yhteispeliä

Miten teatterin ohjelmisto valitaan?

Kevään 2024 ohjelmisto tarjoaa monipuolisen valikoiman esityksiä, jotka on huolella valittu antamaan katsojille unohtumattomia teatterielämyksiä. Ohjelmiston lippulaivoina toimivat uudet kotimaiset näytelmät, joita täydentävät syksyltä tutut suursuosikit, luoden monipuolisen kirjon draamaa, komediaa ja jännitystä.

Ohjelmiston rakentamisen peruskivi on vuorovaikutteinen ja tiivis suhde yleisöihimme. Jokaisen valintamme keskiössä on kontakti katsojaan. Rakkaus teatterin tekemiseen ja esittämiseen sekä halu yllättää katsojat ruokkivat työtämme joka päivä. Kunnia-asiamme on tehdä jokaisen kauden ohjelmistosta innostava, helposti lähestyttävä ja moniääninen kokonaisuus.

Teatteri on ryhmätyötä. Myös valinnat teatterin ohjelmistosta tehdään yhdessä, avoimesti ja läpinäkyvästi. Viisihenkinen taiteellinen johtoryhmämme seuraa kuumeisen innostuneesti uusien näytelmien ensimmäisiä tuotantoja, musikaalien versioita sekä klassikkojen tulkintoja ympäri maailmaa. Mistä olisi syytä puhua? Mitä halutaan nähdä? Mikä innostaa, kismittää tai riivaa? Luemme, kokoustamme, kirjoitamme, keskustelemme, syömme, nukumme, juomme aamukahvit ja kokoustamme taas, varmistuaksemme ideoiden kantavuudesta ja valintojemme osuvuudesta.

Esitys- ja näytelmävalintoja määrittelevät myös taiteellinen henkilökuntamme: näyttelijät, suunnittelijat ja ohjaajat. Miten jokaisen omaleimainen osaaminen pääsisi loistokkaimmin esille? Tavoitteenamme on, että sekä jokaisen katsojan että jokaisen tekijän silmiin syttyy tuli, pilke tai liikutus.

Ohjelmiston kokoaminen on monivaiheinen työ, johon osallistuu myös vierailevia teatterintekijöitä, kirjailijoita sekä näytelmäagentuureja kotimaasta ja ulkomailta. Uskomme, että loistava idea voi syntyä missä vain. Siksi kuka tahansa voi lähettää meille ohjelmistoehdotuksen sivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta. Luemme ja käsittelemme jokaisen ehdotuksen.

Ennen kaikkea haluamme luoda teatteriesityksiä, jotka herättävät katsojissa tunteita, ajatuksia ja keskustelua. Kuulemme erittäin mielellämme palautetta siitä, miten olemme tehtävässämme onnistuneet.

Tampereen Teatterin taiteellinen johtoryhmä

Mikko Kanninen, teatterinjohtaja
Hilkka-Liisa Iivanainen, pääohjaaja
Antti Mikkola, pääohjaaja
Arttu Soilumo, näyttelijä
Arttu Haapalainen, hankekoordinaattori ja -tuottaja


Jaa sosiaalisessa mediassa