Kansikuva näytelmälle Valehtelijan peruukki

08.10.2019

Valehtelijan peruukki sai lisäesityksiä

Supersuosittu KOM-teatterin vierailuValehtelijan peruukki vierailee ensi keväänä Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä. Lavalla nähdään Pirkko Saisio ja Marja Packalén. Tammikuun esitykset myytiin heti loppuun, mutta nyt saimme kolme esitystä toukokuulle: ti 19.5.2020 klo 19:00 ja ke 20.5.2020 klo 14:30 ja 19:00.

Kymmenen vuotta sitten KOM-teatterissa sai ensi-iltansa Odotus-esitys, joka oli elämäkerrallinen teos Pirkko Saisiosta ja Marja Packalénista. Odotuksen tekijöiden uusi dokumentaarinen teos, Valehtelijan peruukki, on esitys muistamisesta ja minuksi tulemisesta. Se sai kantaesityksen 12.9.2019 Helsingin KOM-teatterissa, jossa esitykset myytiin heti loppuun.

Valehtelijan peruukissa Saisio ja Packalén näyttelevät oman elämänsä tilanteita, ihmissuhteiden käännekohtia, ammatillisia kömmähdyksiä, itsehäpäisyn hetkiä, hurmioitumisen tiloja ja elämän pyhyyden kokemuksia.

Pirkko Saisio ja Marja Packalén ovat Valehtelijan peruukissa kymmenen vuotta lähempänä kuolemaa kuin he olivat Odotuksessa. Mitä ikääntyminen ja se, että rajan takana alkaa kohta olla enemmän tuttuja kuin rajan tällä puolella, ovat henkilöillemme tehneet?

Esityksen ohjaaja Heini Junkkaala kertoo: ”Näytelmä on pikakelaus Marjan ja Saikin elämän vuosikymmenistä, he ovat teoksessa lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhoja. Siksi se tarjoaa tunnistuspinnan kaiken ikäisille katsojille. Itse koen, että on vapauttavaa päästä todistamaan, miten kyky lempeään itseironiaan lisääntyy iän myötä. Näytelmän Marja ja Saikki eivät ole huolissaan siitä, mitä muut ihmiset heistä ajattelevat. On armollista saada katsoa ihmisiä, joilla ei ole enää kasvojen menettämisen kauhua eikä ammatillisen epäonnistumisen pelkoa.”

Esityksen ovat käsikirjoittaneet Heini Junkkaala, Marja Packalén ja Pirkko Saisio. Ohjauksesta vastaa Heini Junkkaala, dramaturgiasta Elina Snicker, lavastus- ja pukusuunnittelusta K Rasila.


Jaa sosiaalisessa mediassa