05.08.2024

Taru Sormusten herrasta -suurtuotannossa kuvailutulkkaus ja tekstitys sekä ilmaistapahtumia

Kuvailutulkkaus ja tekstityksiä saavutettavuuspalveluina

Taru Sormusten herrasta -suurteoksen kaikissa esityksissä on käytössä tekstitys suomeksi ja englanniksi sekä suomenkielinen kuvailutulkkaus. Palveluiden alustana käytetään alan suomalaisen uranuurtajan Loitsut Oy:n pilvipalvelu Subtitle Cloudin mobiilisovellusta Subtitle Mobilea.

Kuvailutulkkaus on teoksen visuaalisuuden sanallistamista, joka palvelee erityisesti näkövammaisia katsojia. Kuvailutulkkauksen ääni toteutetaan kuulijaystävällisesti AI-äänellä. Suomenkielinen tekstitys palvelee erityisesti kuulovammaisia asiakkaita ja englanninkielinen tekstitys asiakkaita, joiden äidinkieli ei ole suomi. Asiakkaat seuraavat tekstitystä tai kuvailutulkkausta esityksen yhteydessä omilla mobiililaitteilla ja kuulokkeilla.

Tampereen Teatteri toteuttaa kuvailutulkkauksen ensimmäistä kertaa produktionsa yhteydessä. ”Haluamme palvella mahdollisimman hyvin kaikkia asiakkaitamme”, kertoo teatterinjohtaja ja Tolkien-tuotannon ohjaaja Mikko Kanninen. Tampereen Teatteri on sitoutunut noudattamaan kaikessa toiminnassaan tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja saavutettavuutta. Kuvailutulkkaus on yksi tällainen palvelu, joka konkretisoi sitoutumistamme.” Tampereen Teatterin, Tampere-talon ja Tampere Filharmonian uusi suurtuotanto J. R. R. Tolkienin rakastetusta klassikosta Taru Sormusten herrasta™ saa maailman kantaesityksen 23. elokuuta Tampere-talon Isossa salissa.

Esityksiä on elo-syyskuussa ja joulu-tammikuussa yhteensä 35 kappaletta.

Teosesittelyjä ja teemapäivä

Osallistu Taru Sormusten herrasta -suurtuotantoon liittyviin ilmaistapahtumiin. Järjestämme yhteistyökumppaniemme kanssa teosesittelyjä Tampere-talossa ja teemapäivän Pääkirjasto Metsossa. Tule mukaan!

Taru Sormusten herrasta -teosesittelyt Tampere-talon pienessä salissa

Torstaina 22.8. klo 17
Keskiviikkona 18.12. klo 17

Yleisölle ja medialle avoimet teosesittelyhetket pidetään ennen esitystä Tampere-talossa.

Taru Sormusten herrasta -päivä Pääkirjasto Metsossa

Lauantaina 14.9. klo 10–16
J. R. R. Tolkienin fantasiaklassikko saa oman teemapäivän! Pääkirjasto Metsossa on luvassa monipuolista ohjelmaa isoille ja pienille, uusille ja vanhoille Taru Sormusten herrasta -faneille. Mukana mm. teatterin tekijöitä Tampereen Teatterin, Tampere-talon ja Tampere Filharmonian yhteisproduktiosta, työpajoja ja keskusteluja. Pukeudu teeman mukaisesti ja ole mukana luomassa Keski-Maan tunnelmaa!


Jaa sosiaalisessa mediassa