Anastasian näköinen hahmo ja näytelmän nimi Anastasia

27.09.2021

Anastasia-musikaali Tampereen Teatteriin syksyllä 2022

Tampereen Teatteri tuo ensimmäisenä Suomessa ensi-iltaan upean Anastasia-musikaalin. Suomen ensi-ilta nähdään 3. syyskuuta 2022. Lipunmyynti käynnistyi tänään.

Musikaali pohjaa Romanovien suvun ja keisari Nikolai II:n perheen kohtaloon, ja siihen liitettyyn kiehtovaan mysteeriin. Taianomainen tarina kuljettaa Romanovien palatsista Venäjän vallankumouksen keskelle ja Pariisiin, missä nuori ja rohkea Anja etsii itseään ja menneisyyttään.

Suositusta animaatioelokuvastakin tutun tarinan on musikaaliksi luonut Tony-palkittu kolmikko: Terrence McNally, Stephen Flaherty ja Lynn Ahrens. Suomennoksesta vastaavat Reita Lounatvuori (teksti) ja Hanna Kaila (laulut).

Tampereen Teatteri on saanut luvan tehdä oman version tästä vuonna 2016 kantaesitetystä ja Broadwayn valloittaneesta musikaalista.

Pia Piltz on Anastasia: ”Älyttömän iso juttu”

Teoksen ohjaa Suomen eturivin musikaaliohjaaja Samuel Harjanne, joka ohjaa nyt ensimmäistä kertaa Tampereen Teatterissa. Pääosassa Anastasian nimiroolissa nähdään Tampereen Teatterin näyttelijä, upea ja valovoimainen Pia Piltz, joka tällä kaudella näyttelee Kotiopettajattaren romaani – Jane Eyre, Eikä yksikään pelastunut ja Saatana saapuu Moskovaan -näytelmissä. Aiemmista roolitöistään hänet muistetaan etenkin Anna Kareninana sekä rooleistaan musikaaleissa Notre Damen kellonsoittaja, Cats ja Les Misérables.

Rooleihin haettiin avoimen haun ja ison koe-esiintymistilaisuuden kautta. Piltz kävi läpi valintaprosessin kymmenien muiden nimirooliin hakeneiden kanssa. ”On uskomatonta, että Pia oli ollut koko ajan silmiemme edessä, mutta vasta koe-esiintymisissä huomasimme, että hän on Anastasia. Hän on rooliin täydellinen”, Harjanne iloitsee.

”Tämä on minulle älyttömän iso juttu”, Piltz kertoo. ”Elämäni unelma! Tällaiseen rooliin olen yrittänyt tähdätä kovalla työllä. On tosi kivaa ja jännittävää päästä tekemään Samuel Harjanteen kanssa töitä.”

Musikaalin lavastussuunnittelusta vastaa Marjatta Kuivasto, jonka kädenjäljestä saatiin nauttia myös Tampereen Teatterin edellisessä musikaalissa, Notre Damen kellonsoittaja. Kapellimestarina vierailee Marko Hilpo, koreografina Chris Whittaker, pukusuunnittelijana Pirjo Liiri-Majava ja videosuunnittelijana Toni Haaranen. Valosuunnittelusta vastaa Raimo Salmi ja äänisuunnittelusta Ivan Bavard ja Jan-Mikael Träskelin.

Musikaalin muut näyttelijät ja esiintyjät julkistetaan syksyn 2021 aikana.

Liput: perusliput 46–85 €, tampereenteatteri.fi, lippu.fi ja Kulttuurimyymälä Aplodi p. 010 346 2500

Anastasia
Inspired by the Twentieth Century Fox Motion Pictures by special arrangement with Buena Vista Theatrical
From the play by Marcelle Maurette as adapted by Guy Bolton
ANASTASIA is presented by arrangement with Concord Theatricals Ltd.
www.concordtheatricals.co.uk
Musikaalin esitysoikeuksia Suomessa valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner


Jaa sosiaalisessa mediassa