31.10.2023

Hercule Poirot on täällä! Idän pikajunan arvoitus ensi-iltaan

Tampereen Teatterin päänäyttämöllä saa keskiviikkona 1. marraskuuta ensi-iltansa Agatha Christien yksi mielikuvituksellisimmista murhamysteereistä, Idän pikajunan arvoitus. Klassikkotarinan syyskauden lipuista on myyty jo 90 prosenttia.

Idän pikajunan arvoituksen poikkeuksellinen loppuratkaisu, värikäs hahmogalleria ja jännittävä tapahtumapaikka ovat kirvoittaneet useita sovituksia valkokankaalle ja televisioon. Nyt Ken Ludwigin vuonna 2016 sovittaman ja Laura Raatikaisen suomentaman näytelmän ohjauksesta vastaa teatterin oma ohjaaja Antti Mikkola

Luvassa on jännitystä ja visuaalisesti komeaa teatteria, kun näyttämöllä nähdään juna eksentrisine matkustajineen. Lavastuksen on suunnitellut Teppo Järvinen, pukusuunnittelusta vastaa Mari Pajula, valo- ja videosuunnittelusta Tiiti Hynninen, äänisuunnittelusta Hannu Hauta-aho ja kampausten, peruukkien ja maskien suunnittelusta Erja Mikkola.

Belgialaissalapoliisi Hercule Poirot’n roolissa nähdään Ville Majamaa. Muissa rooleissa ovat Kai Vaine, Pia Piltz, Jukka Leisti, Arttu Ratinen, Tanjalotta Räikkä, Anna Ackerman, Ville Mikkonen, Elisa Piispanen ja Aino Karlstedt.

Esityksen suositeltu ikäraja on 12 vuotta.

Ryhmille: Esityksen yhteyteen voi ostaa myös Murhamysteerin buffetruokailuineen. Ruokailun lomassa ratkotaan dramaattiseen teatterimaailmaan sijoittuva, osallistava ja nauruhermoja kutkuttava mysteeri. Hinta alkaen 109 €, sisältää narikkamaksun, teatterilipun, ruokailun ja murhamysteerin.
Murhamysteerin toteuttaa Elämystoimisto Tuoni Studiot Oy.

Murder on the Orient Express © 2016 Agatha Christie Limited & Ken Ludwig. All rights reserved. 
Adapted from Murder on the Orient Express © 1934 Agatha Christie Limited. All rights reserved.
MURDER ON THE ORIENT EXPRESS, AGATHA CHRISTIE and POIROT are registered trademarks of Agatha Christie Limited in the UK and elsewhere. All rights reserved.


Jaa sosiaalisessa mediassa