Artikkelikuva: Tampereen Teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri talvimaisemissa

28.01.2021

Tampereen suuret teatterit peruvat helmikuun esityksensä

Tampereen Teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri peruvat kaikki esityksensä helmikuun loppuun asti. Koronarajoitusten lyhyet syklit ovat vaikeuttaneet teattereiden toiminnan suunnittelua ja hankaloittaneet myös asiakkaiden elämää. Lisäksi THL:n uusi suositus kahden metrin turvaväleistä tekee esittämisen kannattamattomaksi katsomopaikkojen vähentyessä entisestään.

– Kahden viikon periodeissa eläminen on näin isojen teattereiden tuotantosyklissä täysin kestämätön rytmi. Lisätyön määrä esitysten siirtämisessä ja lippujen peruutuksissa on valtava. Nyt haluamme rauhoittaa tilannetta sekä henkilökunnan että rakkaan yleisömme parissa, kertoo Tampereen Teatterin teatterinjohtaja Mikko Kanninen.

– Ennakoimme tässä omatoimisesti ratkaisua, jonka oletamme joka tapauksessa olevan edessä. Katsojien kiusaaminen jatkuvalla epävarmuudella ei ole järkevää. Tappiollinen esittäminen lisää ylimääräisten avustusten tarvetta, eikä se ole kenenkään etu, sanoo Tampereen Työväen Teatterin teatterinjohtaja Otso Kautto.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti 14.1.2021 jatkavansa yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajoittamista 8.2.2021 saakka. Rajoituksen myötä kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet on kielletty Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronaepidemiatilanteen rauhoittamiseksi. Rajoitusten vuoksi kummassakaan teatterissa ei ole järjestetty esityksiä marraskuun lopusta lähtien.

Peruuttamalla esitykset koko helmikuun ajaksi teatterit voivat keskittyä tulevan ohjelmiston harjoitustoimintaan ja pitkäjaksoisempaan toiminnan kehittämiseen.

– Olemme iloisia, että asiakkaamme ovat jaksaneet siirtää varauksiaan jopa viisikin kertaa kuluneen vuoden aikana. Keskeyttämällä esitystoiminnan helmikuuksi annamme samalla heillekin vähän hengähdysaikaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että rajoitukset tulevat jatkumaan ehkä pitkäänkin, teatterinjohtajat toteavat.

Teatterit ovat yhteydessä peruttujen esitysten asiakkaisiin. Yhteydenotto tapahtuu sähköpostilla tai tekstiviestillä. Teatterit pyytävät asiakkaita odottamaan kärsivällisesti viestiä, jossa on ohjeet lippujen palautuksiin.

Tästä pääset peruttujen esitysten palautus- ja vaihtolomakkeeseen.

KULTTUURIMYYMÄLÄ APLODI palvelee:

5.2.2021 saakka:
ma–pe 10–17, la 12–17

6.2.2021 jälkeen toistaiseksi:
ma–ke 10–18 (myymälä avoinna)
to–pe 10–16 (vain puhelinpalvelu)
lauantaisin suljettu


Jaa sosiaalisessa mediassa