Artikkelikuva: Kuvakollaasi Elisa Piispasesta

27.10.2021

Tutustu meihin! Vuorossa näyttelijä Elisa Piispanen

Olen Itä-Helsingistä kotoisin oleva, nykyään vähän tamperelaistunut näyttelijä, joka on loputtoman kiinnostunut ihmisistä ja kaikesta, mikä ilahduttaa, yhdistää, liikuttaa tai on ihmeellistä.

Koulutukseltani olen oikeustieteen ylioppilas ja teatteritaiteen maisteri. Lisäksi olen koulutettu ashtangajoogaohjaaja, sertifioitu joogaopettaja ja tankotanssi- ja hyvinvointiohjaaja.

Valmistuin näyttelijäksi Tampereen yliopiston Näyttelijäntyön laitokselta 1999, ja olen sen jälkeen näytellyt päätoimisesti Tampereen Teatterissa. Vierailevana näyttelijänä olen ollut mm. Q-Teatterissa, Turun kaupunginteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa, Teatteri Siperiassa, TV2:n sarjoissa ja erilaisissa taiteilijaryhmissä.

Olen aika huono keskittymään yhteen asiaan kerrallaan ja tylsistyn helposti. Varmaan siksi teenkin monia erilaisia asioita yhtä aikaa, sekaisin ja vuorotellen.

Innostun helposti uusista asioista, ryhmätyöstä ja eri taiteenlajien yhdistämisestä uusilla ja oudoillakin tavoilla. Uskon myös pystyväni melkein mihin tahansa, kunhan vain harjoittelen sinnikkäästi. Olen hyvä innostamaan ja rohkaisemaan myös muita uusien kokemusten äärelle.

Hakeudun mielelläni  perinteisten esitystilojen ulkopuolelle, sellaisiin paikkoihin, joissa esityksiä ei yleensä nähdä tai tehdä. Olen Tampereen Teatterissa esittämieni roolien lisäksi kiertänyt vanhainkodeissa tankotanssi- ja runoesityksellä Rakas, Sinä lennät!, yhdessä näyttelijä Karoliina Blackburnin kanssa. Esiinnyn myös tavallisten kotien olohuoneissa, makuuhuoneissa ja pihoilla Kotiteatteri-työryhmän kanssa.

Tällä hetkellä näyttelen näytelmissä Salaisuuksien ilta, Kotiopettajattaren romaani ja Saatana saapuu Moskovaan.

Opetan erilaisille työyhteisöille ja kaikenikäisille ihmisille hyvinvointia, vuorovaikutustaitoja, tiimityöskentelyä, itseilmaisua, joogaa, ilma-akrobatiaa, tankotanssia ja ilmajoogaa. Minulla on myös erilaisia kerhoja, joissa tehdään käsitöitä tai roikutaan ylösalaisin katosta, tai ihan vaan huudetaan, nauretaan, juodaan kahvia ja haaveillaan.

Parasta on, kun kun joku katsoja poistuu teatterista haltioituneena, tai jos joku oppii tunnilla jonkun uuden tempun. Silloin kiljutaan riemusta ja hypitään tasajalkaa yhdessä.

Harrastan avantouintia, sienestystä ja juoksua. Asun remontoitavassa puutalossa. Minulla on 2 ihmeellistä lasta, 1 ihana mies ja 2 hassua kissaa.

Nähdään teatterissa, joogamatolla, roikkumassa katosta, tangolla, saunassa tai metsässä! ❤️


Jaa sosiaalisessa mediassa