Artikkelikuva: Kuvakollaasi Arttu Soilumosta

22.09.2021

Tutustu teatterilaisiin, esittelyvuorossa Arttu Soilumo

Olen Arttu Soilumo, Tampereen Teatterin varsin uusi näyttelijä. Olen asunut lähes koko ikäni Tampereella, jos ei lasketa yhden vuoden käväisyä Lahdessa. Talo itsessään on siis minulle tuttu katsojana, sekä Kulttuuriravintola Kiven kesätyöntekijänä. Valmistuin keväällä Tampereen yliopistosta Nätyltä teatteritaiteen maisteriksi, ja olen iloinen päästessäni osaksi Tampereen Teatterin henkilökuntaa.

Ensimmäinen esitykseni tässä talossa on Kansalliskirjailija, joka saa ensi-iltansa lokakuussa. Tässä on oppinut itsekin uutta Väinö Linnasta, ja harjoitusten lomassa on päässyt samalla tutustumaan kollegoihin. Uusia kavereita on aina mukava saada! Muutenkin odotan, mitä kaikkea Tampereen Teatteri tarjoaa minulle ja mitä kaikkea minä voin tarjota teatterille.

Teatteri on minulle tapa tutkia maailmaa, ajatella, ja ajatella toisin. Se tarjoaa laboratorion kaltaisen tilan, jossa voidaan tarkastella erilaisia ilmiöitä, henkilöitä ja olemuksia. Taiteen avulla pystyn myös kuvittelemaan uusia todellisuuksia, utopioita, jotka eivät välttämättä ole mahdollisia vielä tässä ajassa, mutta jotka todentuvat hetkellisesti teatterin mahdollistamana.

Näyttelijänä pyrin ajattelemaan kokonaisvaltaisesti ruumiillani, ja näin tuomaan näkyväksi abstraktejakin asioita lihan tasolla. Teatterissa katsojasuhde ja sen moninaiset mahdollisuudet kutkuttavat minua ja koenkin siinä olevan teatterin erityinen voima ja mahdollisuus.

Vapaa-ajallani (jota usein on valitettavan vähän) katson sarjoja, elokuvia ja pelaan videopelejä. Pelien dramaturgiset mahdollisuudet tuovat myös uusia kulmia omaan taiteelliseen ajatteluuni. Valitettavasti nykyinen pelikonsolini on jo tuskastuttavan vanhaa mallia, joten katseeni onkin jo uuden hankinnassa. Olen myös pyrkinyt tarttumaan enemmän kirjoihin, vuosien kamppailun jälkeen. Ehkä nyt on oikea aika oppia nauttimaan niistä.

Rakastan tanssimista, ja odotankin että pääsen valloittamaan tanssilattiat koronatilanteen rauhoituttua. Odotan myös täpötäysiä katsomoita, sillä senhän takia niihin on penkit rakennettu!

 

Kuvat: Minja Kaukoniemi, Vilma Rimpelä, Harri Hinkka ja Antti Yrjönen


Jaa sosiaalisessa mediassa