Uutiset

Suurmusikaali Notre Damen kellonsoittaja Tampereen Teatteriin syksyllä 2019 – Lipunmyynti alkaa keskiviikkona

Tampereen Teatterin upeiden musikaalituotantojen sarja saa jatkoa syksyllä 2019, kun teatteri tuo ensi-iltaan musikaalin, jota ei ole Suomessa aiemmin nähty. Suomen ensi-iltansa saa vaikuttava suurmusikaali Notre Damen kellonsoittaja, joka perustuu Victor Hugon romaaniin ja rakastetun Disney-animaatioelokuvan lauluihin. Musiikin on säveltänyt Alan Menken, laulujen sanat on kirjoittanut Stephen Schwartz ja käsikirjoituksen on tehnyt Peter Parnell. Suomennoksesta vastaa Mikko Koivusalo.

Musikaalituotannon ohjaa Georg Malvius, musikaalimaestro Tampereen Teatterin aiempien menestysmusikaalien Cats, Sugar – Piukat paikat ja Les Misérables takaa. Lavastuksesta vastaa Marjatta Kuivasto, kapellimestarina toimii Martin Segerstråle ja koreografina Adrienne Åbjörn.

Musikaalin kaksoisensi-ilta on 13. ja 14.9.2019 päänäyttämöllä.

Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 15. elokuuta 2018.
Liput: lippu.fi ja Kulttuurimyymälä Aplodi p. 010 346 2500.

0

Näyttelijä Tapani Perttu on kuollut

Tampereen Teatterin pitkäaikainen näyttelijä, teatterineuvos Tapani Perttu on kuollut maanantaina 16. heinäkuuta 78-vuotiaana.

 

Perttu näytteli Tampereen Teatterissa vuosina 1963–1987, jonka jälkeen siirtyi Suomen Kansallisteatteriin. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2005. Viimeiset vuotensa teatterineuvos sairasti Parkinsonin tautia.

 

Tampereen Teatteri ottaa lämpimästi osaa omaisten ja läheisten suruun.

 

Lue lisää: Aamulehti

0

Haemme tuotantosuunnittelijaa vakituiseen työsuhteeseen

Tampereen Teatteri hakee TUOTANTOSUUNNITTELIJAA vakituiseen työsuhteeseen

 

Tuotantosuunnittelija on organisoinnin ja muuttuvien tilanteiden mestari. Työtehtäviisi kuuluu kaikkien näyttämöiden harjoitus- ja esitysaikatauluista vastaaminen, tuotantosuunnittelu, tuotantobudjettien teko ja seuranta, päänäyttämön produktioiden tuotantotyö ja teatterin vakituisten näyttelijöiden työaikaresursointi.

 

Tuotantosuunnittelija kokoaa elävää esitysten palapeliä, jossa kulmapaloina ovat omat ja vierailevat näyttelijät, teatterin muun henkilökunta, teatterinjohtaja ja ohjaajat. Toimit sujuvasti yhteistyössä teatterin sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa.

 

Odotamme sinulta kokemusta vastaavista työtehtävistä alalta, alan koulutusta, talousosaamista ja esimiestaitoja. Työskentelet sujuvasti englannin kielellä ja ruotsin kielen katsomme eduksesi. Sinulla on hyvät sosiaaliset taidot, hyvä paineensietokyky ja toimit nopeasti ja ratkaisukeskeisesti muutostilanteissa. Hallitset laajojakin kokonaisuuksia pitäen kaikkia lankoja käsissäsi.

 

Tehtävä on vakituinen ja alkaa sopimuksen mukaan.

 

Jos tunnistit itsesi kuvauksesta, jätä hakemuksesi tehtävään osoitteessa www.adecco.fi mahdollisimman pian, viimeistään 14.6. mennessä. Tehtävä täytetään sopivan henkilön löytyessä. Lisätietoja tehtävästä antaa Mira Perttula, 050 444 4418, mira.perttula(a)adecco.fi.

0

Tampereen Teatteri nosti jälleen katsojamääräänsä 

Tampereen Teatteri päätti tänään näytäntökautensa iloisissa ja tyytyväisissä tunnelmissa, sillä kauden katsojamäärä nousi 7 000 katsojalla edellisvuoteen. Näytäntövuoden 2017–2018 aikana elokuusta toukokuun loppuun katsojia oli 434 esityksessä yhteensä 121 324. Edellisen kauden 2016–2017 katsojamäärä oli 114 615. Kun taas verrataan tämän kauden lukua kahden vuoden takaiseen, on katsojamäärä noussut huikeasti yli 20 000 katsojalla.

Cats siivitti katsojamäärän nousua

Eniten katsojia keräsi odotetusti Georg Malviuksen ohjaama musikaali Cats, jonka 101 esityksessä kävi 46 193 katsojaa. Esityksen täyttöaste oli komeat 99 prosenttia. Toiseksi suosituin näytelmä oli Ilkka Remeksen sieppausdraama Musta sydän, jonka 35 esityksessä kävi 12 978 katsojaa.

Kolmannelle sijalle nousi Antti Mikkolan uudelleendramatisointi Maria Jotunin klassikosta Huojuva talo. Sen 46 esityksessä kävi 10 362 katsojaa ja täyttöaste oli huima 98 %. Neljännelle sijalle nousi Anna-Elina Lyytikäisen suurponnistus 1918 Teatteri taistelussa, jonka 19 ainutlaatuisessa esityksessä oli katsojia 8 158.

Näyttämöiden kokonaistäyttöasteet olivat kuluvalla kaudella erinomaiset: päänäyttämö 95 %, Frenckell-näyttämö 89 % ja Kulttuuriravintola Kivi 85 %.

Stipendejä teatterilaisille, ruusujenjako torilla

Tampereen Kauppaseura jakaa vuosittain kaksi stipendiä ansioituneille näyttelijöille. Tänä vuonna stipendin saivat Markku Thure ja Pia Piltz.

Reino Bragge jakoi nyt toista kertaa Tampereen Teatterin Palvelu Oy:n lahjoittaman 2 000 euron arvoisen Teatterinjohtajan stipendin. Sen sai näyttelijä Arttu Ratinen, joka ansioitui mm. vahvassa roolissaan sukupuoliroolit kääntäneen Huojuva talo -näytelmän Eerona.

Torstinmäki säätiö SR jakoi stipendejä Tampereen Teatterista eläkkeelle jääneille ja vakituisella kiinnityksellä oleville näyttelijöille. Stipendin saivat Tuija Ernamo, Markku Niemelä, Vesa Veijalainen, Liisa Roine, Markku Thure, Arttu Ratinen, Kirsimarja Järvinen ja Elisa Piispanen.

Tampereen Teatterin Naisyhdistys ry jakoi puolestaan henkilökunnalle apurahoja teatterilaisten työhön liittyvään toimintaan ja ammattitaidon kehittämiseen.

Päättäjäiset huipentuivat ruusujakoon Keskustorilla. Henkilökunta jalkautui kaupunkilaisten pariin ja jakoi Keskustorilla 700 ruusua kiitoksena upeasta kaudesta.

0

Eino Salmelaisen säätiö palkitsi teatterilaisia

Eino Salmelaisen säätiö jakoi tiistaina 22. toukokuuta palkintoja ja apurahoja henkilöille, jotka ovat ansiokkaasti toimineet Tampereen teatterielämän hyväksi.

 

Vuoden 2018 apurahat myönnettiin näyttelijä Matti Hakuliselle, lavastaja Mikko Saastamoiselle, kampaaja-maskeeraaja Jonna Lindströmille sekä Tampereen yhteiskoulun lukion teatteri-ilmaisun toiminnalle.

 

Perustelut:

 

Näyttelijä Matti Hakulinen on kuulunut Tampereen Teatterin näyttelijäkuntaan seitsemän vuotta. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa kaupunginteattereissa Jyväskylässä, Joensuussa ja Raumalla. Hakulisen viimeaikaisia rooleja ovat muun muassa Catsin Vanha Deuteronomi ja 1918 – teatteri taistelussa punapäällikkö Hugo Salmela.

 

Lavastaja Mikko Saastamoisen kädenjälkeä on saatu ihastella paitsi Tampereen Teatterin näyttämöillä, myös muissakin teattereissa sekä Tampereella että muualla Suomessa. Saastamoisen viimeaikaisia töitä ovat muun muassa musikaalit Sugar (lavastus ja puvut) ja Cats (lavastus).

 

Kampaaja-maskeeraaja Jonna Lindstöm on kuulunut Tampereen Teatterin henkilökuntaan jo pitkään. Hän on taitava maskeeraaja, jonka vastuulle viime vuosien vaativimmat työt ovat luonnostaan langenneet. Lindströmin viimeaikaisista töistä esiin nousee Cats ja musikaalin vaativat kissahahmot.

 

Tampereen yhteiskoulun lukion (TYK) teatteri-ilmaisun toiminta on vuosien varrella kasvattanut monta tunnettua teatterintekijää. Tamperelaiset teatterit ovat myös tehneet yhteistyötä TYKin kanssa esimerkiksi antamalla näyttämöitään opiskelijoiden käyttöön. Tampereen Teatterin 1918 – Teatteri taistelussa -näytelmässä yksitoista lukiolaispoikaa teki merkittävät roolit saaden opintopisteitä. Tampereen yhteiskoulun lukion merkitys tamperelaisena teatterikasvattajana on merkittävä.

0