Uutiset

Tampereen Teatteri mukana uudessa Tampereen Liikkuvassa Näyttämössä

 

Uusi käynnistyvä teatterialan toimintamalli Tampereen Liikkuva Näyttämö vie korkealaatuista teatteritaidetta teatterilaitosten ulkopuolelle. Toiminnan käynnistää tamperelaisten ikäihmisten luona kiertävä esitys, jonka toteuttavat yhteistyössä Tampereen Työväen Teatteri (TTT) ja Tampereen Teatteri (TT). Kiertävän esitystoiminnan suunnittelussa, kehittämisessä ja rahoittamisessa ovat olleet teattereiden lisäksi mukana Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut, sosiaali- ja terveyspalvelut, sekä Taiteen edistämiskeskus. Pilotin aikana luodaan monialaisella yhteistyöllä mahdollisuuksia kiertävän esitystoiminnan vakiinnuttamiselle.  Mallia on haettu Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö-toiminnasta.

 

– Toiminnan taustalla on hoitolaitoksissa asuvien asukkaiden kulttuuristen oikeuksien toteuttaminen, sekä palvelukulttuurin kehittäminen myös meillä teattereissa. Lisäksi pyrimme luomaan pysyvän yhteistyömallin  kiertävälle esitystoiminnalle Tampereen ja Pirkanmaan alueella, kuvailee Tampereen Teatterin johtaja Reino Bragge.

 

Esitykset yhdistävät osaamista ammattiteattereista, vapaalta kentältä sekä hoitolaitoksista

TTT ja TT valmistavat yhdessä esityksen, joka suunnataan moninaisissa elämäntilanteissa oleville tamperelaisille ikäihmisille.  Jatkossa esitysten kohderyhmä voi löytyä esimerkiksi vankiloista tai lastensairaalasta. Ensimmäisen liikkuvan yhteistyöesityksen ensi-ilta on TTT:n Kellariteatterissa vuoden 2019 aikana, jonka jälkeen esitys lähtee kiertueelle hoitolaitoksiin 30 esityksen verran. Tämän jälkeen esitys palautuu vielä teatteritilaan esitettäväksi.

 

Kiertuetta ovat yhdessä teattereiden kanssa suunnitelleet mm. Teatteri Siperiasta tuttu freelancer-näyttelijä Riikka Papunen ja Kulttuuriosuuskunta Kajeen tuottaja Susanna Ihanus yhdessä Tampereen kaupungin suunnittelija Mari Jalkasen kanssa. Tukea koko prosessin käynnistämiseen ovat antaneet Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilijat Arttu Haapalainen ja Iiro Heikkilä. Toimintaa valmistelevat työpajat toteutetaan syksyn 2018 aikana, esityskiertue kesän – syksyn 2019 aikana.  Molemmista teattereista työryhmään osallistuu yksi näyttelijä. Näyttelijävalinnat ja esitys julkistetaan myöhemmin talven aikana.

 

Työpajoissa tutkitaan uusia esityspaikkoja ja asiakkaiden teatterikokemuksia

Esityksiä edeltää 10 kappaletta osallistavia, vuorovaikutteisia työpajoja, joissa on mukana tamperelaisia ikäihmisiä, palvelukotien henkilökuntaa ja esityksen työryhmän jäseniä. Työpajoissa kuullaan ikäihmisten ja hoitohenkilökunnan toiveita teatteriesityksen toteuttamiseksi, pohditaan kuhunkin hoitolaitokseen kuuluvia konkreettisia esitystoiminnan reunaehtoja ja suunnitellaan itse esitystapahtumaa.

0

Kutsu Tampereen Teatteri Oy:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen

Tampereen Teatteri Oy:n ylimääräinen yhtiökokous
Tampereen Teatterin ylälämpiössä
Tiistaina 25.9.2018 klo 17:00

 

Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen muutosta 2§:n osalta (Yhtiön toimiala), 12§ muutosta (tekninen) ja uutta 13§:ä (Varojen käyttö yhtiötä purettaessa). 2§ muutetaan vastaamaan yhtiön toiminnan nykyistä sisältöä yleishyödyllisenä yhtiönä ja yhtiön todetaan olevan julkisen rahoituksen edellyttämällä tavalla voittoa tavoittelematon. 13§:ssä säädetään yhtiön purkutilanteessa mahdollisesti olevien voittovarojen käytöstä yhtiön toimialan mukaiseen yleishyödylliseen käyttöön.
Yhtiöjärjestyksen muuttaminen voittoa tavoittelemattomaksi edellyttää osakkaiden suostumusta. Katsomme kaikkien osakkaiden osalta suostumuksen annetuksi, jos osakas ei vastusta muutosta.

 

Hallitus

0

Suurmusikaali Notre Damen kellonsoittaja Tampereen Teatteriin syksyllä 2019 – Lipunmyynti alkaa keskiviikkona

Tampereen Teatterin upeiden musikaalituotantojen sarja saa jatkoa syksyllä 2019, kun teatteri tuo ensi-iltaan musikaalin, jota ei ole Suomessa aiemmin nähty. Suomen ensi-iltansa saa vaikuttava suurmusikaali Notre Damen kellonsoittaja, joka perustuu Victor Hugon romaaniin ja rakastetun Disney-animaatioelokuvan lauluihin. Musiikin on säveltänyt Alan Menken, laulujen sanat on kirjoittanut Stephen Schwartz ja käsikirjoituksen on tehnyt Peter Parnell. Suomennoksesta vastaa Mikko Koivusalo.

Musikaalituotannon ohjaa Georg Malvius, musikaalimaestro Tampereen Teatterin aiempien menestysmusikaalien Cats, Sugar – Piukat paikat ja Les Misérables takaa. Lavastuksesta vastaa Marjatta Kuivasto, kapellimestarina toimii Martin Segerstråle ja koreografina Adrienne Åbjörn.

Musikaalin kaksoisensi-ilta on 13. ja 14.9.2019 päänäyttämöllä.

Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 15. elokuuta 2018.
Liput: lippu.fi ja Kulttuurimyymälä Aplodi p. 010 346 2500.

0

Näyttelijä Tapani Perttu on kuollut

Tampereen Teatterin pitkäaikainen näyttelijä, teatterineuvos Tapani Perttu on kuollut maanantaina 16. heinäkuuta 78-vuotiaana.

 

Perttu näytteli Tampereen Teatterissa vuosina 1963–1987, jonka jälkeen siirtyi Suomen Kansallisteatteriin. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2005. Viimeiset vuotensa teatterineuvos sairasti Parkinsonin tautia.

 

Tampereen Teatteri ottaa lämpimästi osaa omaisten ja läheisten suruun.

 

Lue lisää: Aamulehti

0

Haemme tuotantosuunnittelijaa vakituiseen työsuhteeseen

Tampereen Teatteri hakee TUOTANTOSUUNNITTELIJAA vakituiseen työsuhteeseen

 

Tuotantosuunnittelija on organisoinnin ja muuttuvien tilanteiden mestari. Työtehtäviisi kuuluu kaikkien näyttämöiden harjoitus- ja esitysaikatauluista vastaaminen, tuotantosuunnittelu, tuotantobudjettien teko ja seuranta, päänäyttämön produktioiden tuotantotyö ja teatterin vakituisten näyttelijöiden työaikaresursointi.

 

Tuotantosuunnittelija kokoaa elävää esitysten palapeliä, jossa kulmapaloina ovat omat ja vierailevat näyttelijät, teatterin muun henkilökunta, teatterinjohtaja ja ohjaajat. Toimit sujuvasti yhteistyössä teatterin sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa.

 

Odotamme sinulta kokemusta vastaavista työtehtävistä alalta, alan koulutusta, talousosaamista ja esimiestaitoja. Työskentelet sujuvasti englannin kielellä ja ruotsin kielen katsomme eduksesi. Sinulla on hyvät sosiaaliset taidot, hyvä paineensietokyky ja toimit nopeasti ja ratkaisukeskeisesti muutostilanteissa. Hallitset laajojakin kokonaisuuksia pitäen kaikkia lankoja käsissäsi.

 

Tehtävä on vakituinen ja alkaa sopimuksen mukaan.

 

Jos tunnistit itsesi kuvauksesta, jätä hakemuksesi tehtävään osoitteessa www.adecco.fi mahdollisimman pian, viimeistään 14.6. mennessä. Tehtävä täytetään sopivan henkilön löytyessä. Lisätietoja tehtävästä antaa Mira Perttula, 050 444 4418, mira.perttula(a)adecco.fi.

0

Tampereen Teatteri nosti jälleen katsojamääräänsä 

Tampereen Teatteri päätti tänään näytäntökautensa iloisissa ja tyytyväisissä tunnelmissa, sillä kauden katsojamäärä nousi 7 000 katsojalla edellisvuoteen. Näytäntövuoden 2017–2018 aikana elokuusta toukokuun loppuun katsojia oli 434 esityksessä yhteensä 121 324. Edellisen kauden 2016–2017 katsojamäärä oli 114 615. Kun taas verrataan tämän kauden lukua kahden vuoden takaiseen, on katsojamäärä noussut huikeasti yli 20 000 katsojalla.

Cats siivitti katsojamäärän nousua

Eniten katsojia keräsi odotetusti Georg Malviuksen ohjaama musikaali Cats, jonka 101 esityksessä kävi 46 193 katsojaa. Esityksen täyttöaste oli komeat 99 prosenttia. Toiseksi suosituin näytelmä oli Ilkka Remeksen sieppausdraama Musta sydän, jonka 35 esityksessä kävi 12 978 katsojaa.

Kolmannelle sijalle nousi Antti Mikkolan uudelleendramatisointi Maria Jotunin klassikosta Huojuva talo. Sen 46 esityksessä kävi 10 362 katsojaa ja täyttöaste oli huima 98 %. Neljännelle sijalle nousi Anna-Elina Lyytikäisen suurponnistus 1918 Teatteri taistelussa, jonka 19 ainutlaatuisessa esityksessä oli katsojia 8 158.

Näyttämöiden kokonaistäyttöasteet olivat kuluvalla kaudella erinomaiset: päänäyttämö 95 %, Frenckell-näyttämö 89 % ja Kulttuuriravintola Kivi 85 %.

Stipendejä teatterilaisille, ruusujenjako torilla

Tampereen Kauppaseura jakaa vuosittain kaksi stipendiä ansioituneille näyttelijöille. Tänä vuonna stipendin saivat Markku Thure ja Pia Piltz.

Reino Bragge jakoi nyt toista kertaa Tampereen Teatterin Palvelu Oy:n lahjoittaman 2 000 euron arvoisen Teatterinjohtajan stipendin. Sen sai näyttelijä Arttu Ratinen, joka ansioitui mm. vahvassa roolissaan sukupuoliroolit kääntäneen Huojuva talo -näytelmän Eerona.

Torstinmäki säätiö SR jakoi stipendejä Tampereen Teatterista eläkkeelle jääneille ja vakituisella kiinnityksellä oleville näyttelijöille. Stipendin saivat Tuija Ernamo, Markku Niemelä, Vesa Veijalainen, Liisa Roine, Markku Thure, Arttu Ratinen, Kirsimarja Järvinen ja Elisa Piispanen.

Tampereen Teatterin Naisyhdistys ry jakoi puolestaan henkilökunnalle apurahoja teatterilaisten työhön liittyvään toimintaan ja ammattitaidon kehittämiseen.

Päättäjäiset huipentuivat ruusujakoon Keskustorilla. Henkilökunta jalkautui kaupunkilaisten pariin ja jakoi Keskustorilla 700 ruusua kiitoksena upeasta kaudesta.

0