Uutiset

Haemme taloussuunnittelijaa

Tampereen Teatteri hakee TALOUSSUUNNITTELLIJAA vakituiseen työsuhteeseen.

 

Taloussuunnittelijana vastaat kokonaisvaltaisesti talouden seurannasta ja suunnittelusta. Monipuoliseen tehtävänkuvaasi kuuluvat näiden lisäksi lisäksi mm. budjetointi ja estimoinnit, raportointi hallitukselle, myyntilaskutus ja ostolaskujen tiliöinti, juoksevat pankkiasiat sekä yhteyshenkilönä tilitoimistoon toimiminen. Tehtävässä teet tiivistä yhteistyötä tuotantosuunnittelijan ja hallinnon kanssa.

 

Odotamme sinulta kokemusta vastaavista työtehtävistä ja vahvaa osaamista ulkoisen ja sisäisen laskennan parista. Käytössämme on Netvisor-ohjelma ja eduksesi katsomme aiemman kokemuksesi tämän käytöstä. Eduksesi katsomme myös projektilaskennan kokemuksesi. Osaat toimia paineen alla ja muuttuvissa tilanteissa tarkkuuden siitä kärsimättä.

 

Tehtävä on vakituinen ja alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian.

 

Jos tunnistit itsesi kuvauksesta, jätä hakemuksesi tehtävään palkkatoiveineen osoitteessa www.adecco.fi viimeistään 21.1. mennessä. Tehtävä täytetään sopivan henkilön löytyessä. Lisätietoja tehtävästä antaa Adeccolta Mira Perttula, 050 444 4418, mira.perttula@adecco.fi.

0

Vuosi 2018 oli jälleen Tampereen Teatterille menestys

Tampereen Teatterin katsojamäärä vuonna 2018 jatkoi edellisen vuoden menestystasolla. Teatteriesityksiä oli 426, ja niissä kävi yhteensä 118 816 katsojaa. Kaikkien näyttämöiden kokonaistäyttöaste oli huima 90,3 %, pelkästään päänäyttämö täyttyi ilta illan perään 93 prosenttisesti. Edellisenä vuonna 2017 teatteri keräsi 436 esitykseen 119 786 katsojaa.

 

Vuonna 2018 eniten katsojia sai Georg Malviuksen ohjaama suurmusikaali Cats, jonka näki vuoden aikana 33 243 katsojaa. Seuraavina tulivat syyskuussa ensi-iltansa saanut Malviuksen ohjaama Sademies 13 587 katsojalla ja lokakuussa ensi-iltansa saanut Marika Vapaavuoren ohjaama Anna Karenina 8 544 katsojalla. Frenckell-näyttämön katsotuimmat olivat Mikko Kannisen ohjaama komedia Juurihoito 5 732 katsojalla sekä Tommi Auvisen ohjaama, nyt ohjelmistosta poistunut Ulkomaalainen 4 342 katsojalla.

0

Ulkomaalaisen esitys keskeytettiin sairaustapauksen vuoksi

‪Ulkomaalaisen esitys jouduttiin keskeytettämään sairaustapauksen vuoksi uudenvuodenaaton 31.12.2018 iltaesityksessä.

Kulttuurimyymälä Aplodi palvelee lippusioissa keskiviikkona 2.1.2019 klo 10 alkaen. Esityksen lipun voi vaihtaa toiseen näytökseen tai saada rahat takaisin. Pahoittelemme!

Kulttuurimyymälä Aplodi p. 010 346 2500.

0

Tampereen Teatterin näyttelijöiden kauneimmat joululaulut

Tampereen Teatterin näyttelijöiden perinteinen joululaulukonsertti kuullaan sunnuntaina 9.12. klo 18.00 Aleksanterin kirkossa.

Joulukonsertissa laulavat Martti Manninen, Seppo Mäki, Pia Piltz, Elisa Piispanen, Pihla Pohjolainen, Arttu Ratinen, Elina Rintala, Johanna Kalmari, Helena Rängman, Pyry Smolander, Klaara Haapanen, Elina Haikka, Jaakko Mölsä ja Osku Ärilä.

Orkesteria johtaa kapellimestari Joonas Mikkilä. Tilaisuuden juontaa teatterinjohtaja Reino Bragge. Vapaa pääsy.

0

Keväällä viisi ensi-iltaa, joista neljä kotimaisia kantaesityksiä

Tampereen Teatteri käy kevätkauteen rohkeasti viidellä ensi-illalla, joista neljä on kotimaisia kantaesityksiä: Mikko Roihan dramatisointi Johannes Linnankosken romaanista Pakolaiset, Esa Latva-Äijön neljäs dekkarikomedia Rikos ruutupaperilla, Kaisa Helan ja Mari Turusen nolo komedia Häpeä! ja Marika Vapaavuoren taikuutta ja lavahypnoosia yhdistelevä Spiraali. Lisäksi ensi-iltansa saa Seela Sellan ja Esko Roineen tähdittämä Pulitzer-palkittu näytelmä Rakkauskirjeitä.

 

Pakolaiset – Heikki Kinnunen palaa näyttämölle
Mikko Roihan dramatisointi Johannes Linnankosken romaanista Pakolaiset tuo Heikki Kinnusen jälleen teatterin näyttämölle. Näytelmän kantaesitys on 17. tammikuuta päänäyttämöllä. Pakolaiset on kertomus hämäläisistä talonpojista, jotka pakenevat vanhuutensa kynnyksellä Savoon. Kinnusen aisaparina nähdään Esko Roine. Teos käsittelee armon ja anteeksiannon testamenttia. Samalla se on maanviljelyn historian kuvaus ja yhden aikakauden päätös. Veisuun, tanssin ja kipeän kuvan esitys sulkee sisäänsä niin suomalaisten useat heimot kuin talonpojan päättymättömän matkanteonkin. Ohjauksesta vastaa Mikko Roiha ja musiikista jouhikkotaiteilija Pekko Käppi. Rooleissa Kinnusen ja Roineen lisäksi nähdään Riikka Puumalainen, Ritva Jalonen, Antti Tiensuu, Martti Manninen, Elisa Piispanen, Pia Piltz, Eeva Hakulinen ja Pekko Käppi.

 

Rikos ruutupaperilla – Esko Kovero tähdittää Esa Latva-Äijön dekkarikomediaa
Esa Latva-Äijön käsikirjoittama Rikos ruutupaperilla on komedia jääräpäistä, ja se saa kantaesityksen 25. tammikuuta Frenckell-näyttämöllä. Se on jo Latva-Äijön neljäs dekkarikomedia. Pääosassa on vanha jäärä (Esko Kovero), jolla on unelma. Jälkiviisaana on helppo todeta, että tämä unelma olisi kannattanut pitää ihan omana tietona. Rikos on valmis, kun unelmasta tulee yhteistä omaisuutta, johon jokaisella on sanansa sanottavana. Ohjauksesta vastaa Latva-Äijö, Esko Koveron lisäksi rooleissa nähdään Arttu Ratinen, Ville Majamaa, Elina Rintala ja Aliisa Pulkkinen.

 

Nolo komedia Häpeä! – Kaisa Hela ja Mari Turunen häpeän ytimeen
Mitä on häpeä? Onko se nolo hetki arjessa vai halvaannuttava tunnetila sukujuhlissa? Onko se pientä kompurointia korkkareissa vai täydellinen mahalasku? Näyttelijät Kaisa Hela ja Mari Turunen ovat käsikirjoittaneet aiheesta nolon komedian Häpeä!, joka vie riemukkaalle ristiretkelle häpeän ytimeen. Hela ja Turunen myös esittävät näytelmän, työryhmän mentorina toimii Anna-Elina Lyytikäinen. Esitys valmistetaan yhteistyössä Linnateatterin kanssa. Kantaesitys on 10. tammikuuta Kulttuuriravintola Kivessä. Esitys on kielletty alle 18-vuotiailta.

 

Spiraali – Taikuutta ja lavahypnoosia sisältävä villi rakkaustarina ja aikaseikkailu
Spiraali on Marika Vapaavuoren käsikirjoittama ja ohjaama taikuutta ja lavahypnoosia sisältävä villi rakkaustarina ja aikaseikkailu. Kantaesitys nähdään 21. helmikuuta Frenckell-näyttämöllä. Spiraali kuljettaa katsojia tunnelmasta toiseen unenomaisen vapaasti, logiikasta piittaamatta. Se etsii maagista realismia liikkeen ja musiikin keinoin ja haastaa tietoisesti kronologisen tarinankerronnan. Esitys on Tampereen Teatterin ja Tampereen Musiikkiakatemian yhteistuotanto. Rooleissa nähdään Ville Majamaa ja Jarno Hyökyvaara sekä 12 Tampereen Musiikkiakatemian musiikkiteatteri- ja tanssiopiskelijaa. Esitykseen sisältyy varoitus: Esitys sisältää hypnoosia, joka saattaa vaikuttaa herkimpiin katsojiin.

 

Rakkauskirjeitä – Pulitzer-palkitun näytelmän rooleissa Seela Sella ja Esko Roine
Rakkauskirjeitä (Love Letters) on A. R. Gurneyn Pulitzer-palkittu kahden hengen näytelmä. Se kertoo lapsuudenystävistä, jotka pitävät yhteyttä läpi vuosikymmenten kirjoittamalla toisilleen kirjeitä. He elävät tahoillaan elämäänsä, rakentavat uraa ja parisuhteita, keski-ikäistyvät ja vanhenevat. Näytelmän rooleihin astuvat nyt yhdet Suomen rakastetuimmista näyttelijöistä, Seela Sella ja Esko Roine. Tätä näytelmää ovat maailmalla aiemmin esittäneet lukuisat toinen toistaan kuuluisammat näyttelijät, mm. Elizabeth Taylor, Gerard Depardieu, Mia Farrow, Tom Hanks ja Mel Gibson. Näytelmän luonteeseen kuuluu, että sitä ei opetella ulkoa, vaan esitys tapahtuu hetkessä, tässä ja nyt. Luvassa ei ole pikkusievää muistelua tai kaihoisaa nostalgiaa, vaan kirjeenvaihto on aitoa ja elämänmakuista, räävitöntä ja hauskaa. Näytelmän suomennoksesta vastaa Juha Lehtola. Ensi-ilta on 29. tammikuuta päänäyttämöllä.

 

Ohjelmistossa jatkavat ja vierailuesitykset
Tampereen Teatterin kevään ohjelmistossa jatkavat Anna Karenina, Sademies, Juurihoito ja Sylityksin. Vierailuesityksinä nähdään Martti Suosalon Parasta elämässä, Rakastajat-teatterin Viettelyksen asuntovaunu, Vaara-kollektiivin ja Kajaanin kaupunginteatterin Miehen kosketus, Helsingin Sanomien Musta laatikko, Tanssiteatteri Minimin Juha sekä komediairrottelu Saikkua, kiitos!.

0

Tampereen Teatteri mukana uudessa Tampereen Liikkuvassa Näyttämössä

 

Uusi käynnistyvä teatterialan toimintamalli Tampereen Liikkuva Näyttämö vie korkealaatuista teatteritaidetta teatterilaitosten ulkopuolelle. Toiminnan käynnistää tamperelaisten ikäihmisten luona kiertävä esitys, jonka toteuttavat yhteistyössä Tampereen Työväen Teatteri (TTT) ja Tampereen Teatteri (TT). Kiertävän esitystoiminnan suunnittelussa, kehittämisessä ja rahoittamisessa ovat olleet teattereiden lisäksi mukana Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut, sosiaali- ja terveyspalvelut, sekä Taiteen edistämiskeskus. Pilotin aikana luodaan monialaisella yhteistyöllä mahdollisuuksia kiertävän esitystoiminnan vakiinnuttamiselle.  Mallia on haettu Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö-toiminnasta.

 

– Toiminnan taustalla on hoitolaitoksissa asuvien asukkaiden kulttuuristen oikeuksien toteuttaminen, sekä palvelukulttuurin kehittäminen myös meillä teattereissa. Lisäksi pyrimme luomaan pysyvän yhteistyömallin  kiertävälle esitystoiminnalle Tampereen ja Pirkanmaan alueella, kuvailee Tampereen Teatterin johtaja Reino Bragge.

 

Esitykset yhdistävät osaamista ammattiteattereista, vapaalta kentältä sekä hoitolaitoksista

TTT ja TT valmistavat yhdessä esityksen, joka suunnataan moninaisissa elämäntilanteissa oleville tamperelaisille ikäihmisille.  Jatkossa esitysten kohderyhmä voi löytyä esimerkiksi vankiloista tai lastensairaalasta. Ensimmäisen liikkuvan yhteistyöesityksen ensi-ilta on TTT:n Kellariteatterissa vuoden 2019 aikana, jonka jälkeen esitys lähtee kiertueelle hoitolaitoksiin 30 esityksen verran. Tämän jälkeen esitys palautuu vielä teatteritilaan esitettäväksi.

 

Kiertuetta ovat yhdessä teattereiden kanssa suunnitelleet mm. Teatteri Siperiasta tuttu freelancer-näyttelijä Riikka Papunen ja Kulttuuriosuuskunta Kajeen tuottaja Susanna Ihanus yhdessä Tampereen kaupungin suunnittelija Mari Jalkasen kanssa. Tukea koko prosessin käynnistämiseen ovat antaneet Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilijat Arttu Haapalainen ja Iiro Heikkilä. Toimintaa valmistelevat työpajat toteutetaan syksyn 2018 aikana, esityskiertue kesän – syksyn 2019 aikana.  Molemmista teattereista työryhmään osallistuu yksi näyttelijä. Näyttelijävalinnat ja esitys julkistetaan myöhemmin talven aikana.

 

Työpajoissa tutkitaan uusia esityspaikkoja ja asiakkaiden teatterikokemuksia

Esityksiä edeltää 10 kappaletta osallistavia, vuorovaikutteisia työpajoja, joissa on mukana tamperelaisia ikäihmisiä, palvelukotien henkilökuntaa ja esityksen työryhmän jäseniä. Työpajoissa kuullaan ikäihmisten ja hoitohenkilökunnan toiveita teatteriesityksen toteuttamiseksi, pohditaan kuhunkin hoitolaitokseen kuuluvia konkreettisia esitystoiminnan reunaehtoja ja suunnitellaan itse esitystapahtumaa.

0