03.01.2024

Vuosi 2023 oli Tampereen Teatterille menestyksekäs – Teatterin peruskorjaus on käynnistynyt

Vuosi 2023 oli Tampereen Teatterille menestyksekäs. Ohjelmisto kiinnosti ja yleisö täytti salit. Katsomoiden täyttöaste oli huima 95 prosenttia. Teatterilippuja myytiin yli 5 miljoonalla eurolla, mikä on Tampereen Teatterin kaikkien aikojen ennätys. Teatterin 403 esityksessä kävi yhteensä 112 696 katsojaa.

Suosituimpia esityksiä olivat kevätkaudella musikaali Anastasia (41 002 katsojaa) ja syyskuussa ensi-iltansa saanut Piaf (13 698) ja marraskuun alussa ensi-iltansa saanut Idän pikajunan arvoitus (10 924). Kaikkine vierailuesityksineen teatterin kolmella näyttämöllä nähtiin vuoden aikana 40 eri tuotantoa.

Edellisenä kalenterivuotena 2022 Tampereen Teatterissa kävi 86 897 katsojaa. Katsojamäärää verottivat tuolloin vielä koronarajoitukset, joiden vuoksi teatteri oli suljettu tammi- ja helmikuun.

”On ihanaa huomata, että pitkäaikainen taiteellinen suunnittelu ja sen kehittäminen on kantanut”, iloitsee teatterinjohtaja Mikko Kanninen. ”Olemme määrätietoisesti muokanneet taiteellisen suunnittelun organisaatiota ja tapaamme käydä taiteellisia keskusteluita, ja nykyään ohjelmistosuunnittelusta vastaa viiden hengen taiteellinen johtoryhmä. Ryhmä ideoi ja ottaa avoimesti ja aktiivisesti vastaan myös ehdotuksia talon ulkopuolelta. Taiteellisen johtoryhmän ehdotukset annetaan koko henkilöstön arvioitaviksi, ja ehdotettuja näytelmiä tarkastellaan markkinoinnin ja myös muun henkilökunnan näkökulmista. Tämä uusi käytäntömme on selvästi tuottanut tulosta. Olemme näin varmistaneet ajankohtaisen yhteyden ja vuorovaikutteisen kommunikaation Tampereen Teatterin katsojiin.”

Lue lisää taiteellisen johtoryhmän työskentelystä.

Teatterin peruskorjaus on käynnistynyt

Vuosi 2024 tuo mukanaan isoja muutoksia teatterin arkeen. Teatterin kauan kaipaaman peruskorjauksen ensimmäinen vaihe käynnistyi joulukuun lopulla. Ensimmäisenä korjauskohteena on Kulttuuriravintola Kiven katto, jonka vuoksi teatterin oikeanpuoleiseen päätyyn ja Hämeenkadulle on pystytetty rakennustelineet. Kivi on suljettu tämänhetkisen arvion mukaan koko kevätkauden. Kattoremontti on aloitettu Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tähän myöntämällä avustuksella.

Päänäyttämöllä esitykset jatkuvat vappuaattoon saakka, jonka jälkeen peruskorjauksen on tarkoitus käynnistyä teatterin sisätiloissa koskien niin näyttämöä, henkilökunnan työskentelytiloja kuin yleisötilojakin. Päänäyttämö on peruskorjauksen vuoksi pois käytöstä näillä näkymin toukokuusta 2024 elokuulle 2025. Peruskorjauksen ajaksi teatterin kaikki toiminnot siirretään muualle, ja syksystä 2024 alkaen esityksiä nähdään Frenckell-näyttämön lisäksi mm. Tampere-talossa.


Jaa sosiaalisessa mediassa