Artikkelikuva: Kuvakollaasi Kirsimarja Järvisestä

15.09.2021

Näyttelijä Kirsimarja Järvinen esittäytyy

Olen Kirsimarja Järvinen. Syntynyt Porissa, josta Tukholman ja Turun kautta tulin Tampereelle 1981 opiskelemaan NÄTY:lle, ja sieltä valmistuin 1985 teatteritaiteen maisteriksi. Minut kiinnitettiin suoraan teatterikoulusta Tampereen Teatteriin, jossa olen näytellyt koko urani ajan.

Olen vieraillut Helsingin Mustikkamaan, Lappeenrannan, Mikkelin ja Pyynikin kesäteattereissa sekä televisiosarjoissa ja elokuvissa. Olen toiminut näyttelijäyhdistyksen sihteerinä sekä nyt jo monet vuodet näyttelijöiden työsuojeluvaltuutettuna.

Tällä hetkellä näyttelen Eikä yksikään pelastunut -näytelmässä päänäyttämöllä ja aloitan juuri harjoitukset Väinö Linnasta kertovassa näytelmässä Kansalliskirjailija. Tampereen Teatterissa olen saanut tehdä monipuolisia rooleja ja olen nauttinut mukavasta työyhteisöstä.

Perhe on minulle tärkeä! Pispalan hämyiset kujat, laulu, nauru, tanssi ja ystävät täyttävät sydämeni. Levähdyspaikkani, pieni saari Leros, sijaitsee Kreikassa Egeanmerellä. Siellä vietän lomani mahdollisuuksien mukaan.
Teatteri on intohimoni. Elämänvoiman antaminen ja merkityssisältöjen jakaminen on tehtäväni.

Anton Tšehovin sanoin: Vapauden ja onnen esteenä olevan mitättömän ja näennäisen ohittaminen – siinä on meidän elämämme tarkoitus ja päämäärä.
Eteenpäin!


Jaa sosiaalisessa mediassa