Opettajille

Tampereen Teatteri tukee opettajien työtä lasten ja nuorten teatterikasvatuksessa

Autamme mielellämme sopivan näytelmän valinnassa, ja joidenkin näytelmien kohdalla voimme järjestää keskustelutilaisuuksia joko ennen esitystä tai sen jälkeen. Myös tekijätapaamisia niin teatterilla kuin kouluilla järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Tiedustele rohkeasti ryhmällesi sopivaa tapaamista.

Opastetuilla teatterikierroksilla paljastamme myös niitä teatterin tiloja, joihin katsojat eivät muuten pääse kurkistamaan.

Esitysten katsomiseen ja käsittelyyn liittyviä oheismateriaaleja valmistetaan opettajien ja muiden kiinnostuneiden käyttöön yhteistyössä tamperelaisten opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Materiaalit ovat vapaasti ladattavissa

Lisätietoja:

neili.koivuniemi@tampereenteatteri.fi, p. 010 346 2258

Oheismateriaalit kaudella 2021-2022:

Kansalliskirjailija (pdf)

Kansalliskirjailija -näytelmään liittyvän oheismateriaalin ovat valmistaneet opettajat Eeva Humalamäki, Teija Ärling, Sari Vuokko ja Eeva Lahtinen Tampereen Teatterista.

Kotiopettajattaren romaani – Jane Eyre (pdf)

Kotiopettajattaren romaani -näytelmään liittyvän oheismateriaalin ovat valmistaneet opettajat Teija Ärling, Hilpi Luukkonen, Margit Satola, Soile Mäkisalo, Eeva Nieminen, Jenni Hurme, Terhi Lintunen, Virpi Matala, Paula Jalo, Sari Vuokko, Eeva Humalamäki, Miia Kuorilehto ja Eeva Lahtinen Tampereen Teatterista.

Saatana saapuu Moskovaan (pdf)

Saatana saapuu Moskovaan -näytelmään liittyvän oheismateriaalin ovat valmistaneet opettajat Paula Jalo, Hannele Junttila, Eija Piikkilä, Minna Martikainen, Virpi Matala ja Teija Ärling.

Eikä yksikään pelastunut (pdf)

Eikä yksikään pelastunut -näytelmään liittyvän materiaalin ovat valmistaneet opettajat Päivi Favorin, Annukka Haapakoski, Eeva Humalamäki, Anja Korkea-aho, Miia Kuorilehto, Hilpi Luukkonen, Sari Vuokko ja Jonna Wirén.

Niskavuoren Heta (pdf)

Niskavuoren Heta -näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Eeva Humalamäki, Paula Jalo, Mika Kiiskinen, Virpi Matala, Soile Mäkisalo, Eija Piikkilä, Sari Ruokonen, Marjo Vuori ja Taina Vähämäki

Piina (pdf)

Piina-näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Annukka Haapakoski, Eeva Humalamäki, Jenni Hurme, Nina Ignatius, Miia Kuorilehto, Terhi Lintunen, Hilpi Luukkonen, Sari Vuokko ja Jonna Wirén

 

Teatterietiketti (pdf)

Teatterietiketistä saat käytännön tietoa Tampereen Teatteriin tulemisesta ja teatterissa viihtymisestä.

Ohjelmistosta poistuneet näytelmät:

Anna Karenina (pdf)

Anna Karenina –näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Jenni Hurme, Kaisa Ikäläinen, Jari Ketola, Terhi Lintunen, Eija Piikkilä, Päivi Ruohoniemi ja Sari Ruokonen

Elling (pdf)

Elling-näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Paula Jalo, Hannele Junttila, Virpi Matala, Eija Piikkilä, Sari Vuokko, Sari Ruokonen, Marjo Vuori ja Taina Vähämäki

Juurihoito (pdf)

Juurihoito-näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Anne Hietikko, Hannele Junttila, Tuija Leppäharju ja Minna Martikainen.

Sademies (pdf)

Sademies-näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Soile Mäkisalo, Satu Verho, Eeva Humalamäki, Nina Ignatius, Miia Kuorilehto, Virpi Matala, Paula Jalo, Marjo Vuori, Hillevi Avikainen, Hilpi Luukkonen ja Sari Vuokko

Euroopan taivaan alla (pdf)

Euroopan taivaan alla -komediaan liittyvät tehtävät ovat tehneet äidinkielenopettajat Terhi Davies, Marja Leena Koli, Soile Mäkisalo, Satu Verho ja ilmaisutaidon ohjaaja Disa Kamula.

Hamlet (pdf)

William Shakespearen näytelmään Hamlet liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Hilpi Luukkonen, Elisa Nordström, Johanna Toivanen ja  Pirkko Turunen.

Hiiriä ja ihmisiä (pdf)

John Steinbeckin klassikkoon Hiiriä ja ihmisiä liittyvät tehtävät ovat valmistaneet äidinkielen ja kirjallisuuden opettajat Päivi Aro, Virpi Matala ja Oili Sainila sekä englannin opettaja Hilpi Luukkonen. Työryhmän opiskelijaedustajina ovat toimineet Karri Heinonen, Sami Kattelus ja Ella Tarmo.

Hiiriä ja ihmisiä draamatehtävät (pdf)

Esitykseen liittyvät draamatehtävät ovat suunnitelleet teatteri-ilmaisun opettajat Heli Alku, Disa Kamula ja Virpi Matala.

Huojuva talo (pdf)
Huojuva talo -draamaan liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Jenni Hurme, Hannele Junttila, Jari Ketola, Terhi Lintunen, Eija Piikkilä, Päivi Ruohoniemi ja Sari Ruokonen.

I Love You Because (pdf)

I Love You Because -musikaaliin liittyvät ammatillisesti suuntautuneet tehtävät ovat suunnitelleet Tampereen ammattiopiston lehtori Hillevi Avikainen ja ilmaisutaidon ohjaaja Disa Kamula. Työryhmässä opiskelijaedustajina ovat toimineet Tuuli Haavisto ja Senni Tähtinen.

Jatkuvaa kasvua (pdf)

Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän näytelmään Jatkuvaa kasvua  liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Terhi Davies, Heini Järvinen, Marja Leena Koli, Soile Mäkisalo ja Satu Räty.

Kuin ensimmäistä päivää (pdf)

Anna Krogeruksen näytelmään Kuin ensimmäistä päivää liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Hillevi Avikainen, Lotta Mikkonen, Heino Saarinen ja Oili Sainila.

Kylmä murha (pdf)

Edward Taylorin dekkariin Kylmä murha liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Hillevi Avikainen, Hilpi Luukkonen, Heino Saarinen ja Sari Vuokko.

Lokki (pdf)

Anton Tšehovin klassikkoon Lokki liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Terhi Davies, Heini Järvinen, Marja Leena Koli, Soile Mäkisalo, Elisa Nordström ja Johanna Toivanen.

Mustapukuinen nainen (pdf)

Stephen Mallatrattin näytelmään Mustapukuinen nainen liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Sari Ruokonen, Tredu / sosiaali- ja terveysalan lehtori, Päivi Ruohoniemi, Kangasalan Pikkolan koulu / erityisopettaja, äidinkieli ja kirjallisuus, Jari Ketola, Tredu / talotekniikka, taide ja kulttuuri, Petri Huhtala, Tredu / sosiaali- ja terveysalan opettaja

Musta sydän (pdf)
Musta sydän -sieppausdraamaan liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Hillevi Avikainen, Eeva Humalamäki, Nina Ignatius, Miia Kuorilehto, Hilpi Luukkonen, Soile Mäkisalo, Satu Verho ja Sari Vuokko.

Näytelmä joka menee pieleen (pdf)

Henry Lewisin, Jonathan Sayerin ja Henry Shieldsin Näytelmä joka menee pieleen -komediaan liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Hillevi Avikainen, Eeva Humalamäki, Nina Ignatius, Jari Ketola, Hilpi Luukkonen, Päivi Ruohoniemi ja Sari Vuokko.

Pakolaiset (pdf)

Pakolaiset-näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Terhi Davies, Paula Jalo, Virpi Matala ja Marjo Vuori.

Peter Pan menee pieleen (pdf)

Peter Pan menee pieleen -näytelmään liittyvän materiaalin ovat valmistaneet opettajat Annika Alapiha, Tuija Leppäharju, Minna Martikainen ja Teija Ärling sekä Hatanpään lukion opiskelijat Pyry Joki, Kaapo Hakonen, Eeli Häikiö, Lukas Jokilehto, Aysun Kasap, Lily Korpela, Janette Takarautio, Vili Tuomaala ja Emilia Ylinen

Rikos ruutupaperilla (pdf)

Rikos ruutupaperilla-näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet: Päivi Favorin, Eeva Humalamäki, Nina Ignatius ja Miia Kuorilehto.

Suomen kaunein (pdf)

Tampereen Teatterin ja Teatteri Siperian yhteistuotantoon Suomen kaunein liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Petri Huhtala (Tredu / sosiaali- ja terveysalan opettaja), Disa Kamula (Tampereen Teatterin yleisötyöntekijä), Jari Ketola (Tredu / talotekniikka, taide ja kulttuuri), Päivi Ruohoniemi (Kangasalan Pikkolan koulu / erityisopettaja, äidinkieli ja s2-opettaja) ja Sari Ruokonen (Tredu / sosiaali- ja terveysalan lehtori).

Synninkantajat (pdf)

Synninkantajat-näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet opettajat Jenni Hurme, Taina Kempe, Terhi Lintunen, Eeva Nieminen, Eija Piikkilä, Sari Ruokonen, Margit Satola ja Marjo Vuori

Tiputus (pdf)

Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan uutuuskomedia Tiputus parodioi suosittua Putous-formaattia. Näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Tampereen lyseon lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettajat Marja Leena Koli, Soile Mäkisalo ja Satu Verho.

Tyttö ja varis (pdf)

Sirkku Peltolan näytelmään Tyttö ja varis liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Piia Kauhanen, Disa Kamula, Tuija Leppäharju, Kirsi Mustonen, Sari Ruokonen, Margit Satola ja Teija Ärling.

Ulkomaalainen (pdf)

Larry Shuen komediaan Ulkomaalainen liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Terhi Davies, Päivi Favorin, Jenni Hurme, Disa Kamula, Terhi Lintunen, Soile Mäkisalo ja Satu Verho.

Vadelmavenepakolainen (pdf)

Miika Nousiaisen romaaniin perustuvaan näytelmään Vadelmavenepakolainen liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Terhi Davies, Anne Koivikko, Marja Leena Koli ja Soile Mäkisalo.

Veriveljet (pdf)

Willy Russellin musikaaliin Veriveljet liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Susanne Issakainen, Hilpi Luukkonen, Lotta Mikkonen, Soile Mäkisalo ja Taina Vähämäki.

Villikalkkuna (pdf)

Christopher Durangin näytelmään Villikalkkuna liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Hilpi Luukkonen, Sammon keskuslukio / lehtori, englanti ja ruotsi sekä Sari Vuokko, Nokianvirran yläkoulu / lehtori, englanti ja ruotsi