Artikkelikuva: Kuvakollaasi Pia Piltz

07.10.2021

Tutustu näyttelijä Pia Piltziin

Nimeni on Pia Piltz. Olen kotoisin Helsingistä, jossa olenkin asunut elämäni ensimmäiset 26 vuotta. Otin Kallion lukion ja Laajasalon opiston Näyttelijälinjan kautta vauhtia TeaKiin, josta valmistuin Teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2016. Niin pitkään kuin muistan, olen harrastanut jotain taiteeseen ja ilmaisutaitoon liittyvää, tanssia, laulua ja näyttelemistä, jotka kaikki ovat lähellä sydäntäni. Soitin myös pianoa pitkään Helsingin konservatoriossa.

Vierailin ennen kiinnitystäni Tampereen Teatterissa Les Misérables -musikaalissa, jolloin ihastuin talon ilmapiiriin. Sen lisäksi olen vieraillut Kansallisteatterissa ja Riihimäen teatterissa.

Kiinnitykseni Tampereen Teatterissa alkoi vuonna 2016, jolloin muutin Tampereelle ja olenkin saanut tehdä täällä mielettömän mielenkiintoisia rooleja ja näytelmiä siitä asti! Saan voimaa ensemblestä ja inspiroidun ihmisistä ympärilläni. Yhdessä tekeminen onkin minusta yksi parhaista asioista teatterissa.

Olen mukana tällä hetkellä näytelmissä Eikä yksikään pelastunut, Kotiopettajattaren romaani, Saatana saapuu Moskovaan sekä ensi syksynä ensi-iltansa saavassa Anastasia-musikaalissa, jonka harjoitusten alkamista maltan tuskin odottaa!

Ihmisenä olen melko tyypillinen kalat. Innostun helposti ja suhtaudun intohimoisesti siihen mitä teen. Tykkään myös hassutella ja nauran herkästi, varsinkin huonoille vitseille. Olen myös kaksikielinen; puhun ruotsia toisena äidinkielenä, vaikka olenkin käynyt kaikki kouluni suomeksi. Vapaa-ajallani tykkään kokkailla ja leipoa, liikkua, olla metsässä ja nähdä maailmaa.


Jaa sosiaalisessa mediassa